ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕН

ДЕНИЦА БАНЧЕВСКА, Доктор на Философските Науки, Психотерапевт и Клиничен Супервайзор

 
Защитих докторска степен в областта на човешкото развитие и семейната психотерапия. Притежавам сертификат за психотерапевт към националната психотерапевтична асоциация на САЩ (ААМFТ) – за повече подробности, погледнете тук (дипломи/сертификати) и вижте и curriculum vitae.

 
Притежавам значителен опит като терапевт, супервизор и научен изследовател в продължение на 11 години към Щатският Университет на Охайо (The Ohio State University). Това ми даде редкия шанс да уча от водещите психолози и семейни психотерапевти в световен мащаб. В рамките на две години изпълнявах длъжността на генерален директор на единственият дом за бездомни юноши (Star House) в Кълъмбъс, САЩ.

 
От 2016 година избрах да живея и работя в България. Oсвен като терапевт в частната си практика, работя и като преподавател и супервизор към Института за Интегративна Психотерапия и Психосоматика и Института по Фамилна Терапия. Водя разнообразни семинари и обучения, и учствам в професионални конференции в областта на психологията, социалната работа и фамилната терапия. Член съм на Българска Асоциация по Психотерапия, Българския Институт по Фамилна Терапия, Българската Асоциация по Хипноза и на Дружеството на Психолозите в България.

 
През годините придобих опит в работата си с почти всякакъв тип клиенти. Работила съм с лица на различна възраст и от различни социални прослойки – от бездомни хора и деца избягали от вкъщи, до университетски преподаватели, бизнес лидери и техните семейства. Имам опит със семейства и деца, както и с двойки с различна сексуална ориентация. Помагам на моите клиенти да постигнат техните желани цели – преодоляване на тежки травми, справяне със симптоми на сериозни психологични заболявания, проблеми във взаимоотношенията и ежедневния живот, както и себепознаване и самоусъвършенстване.

 
Вярвам, че психологичните процеси са ключов компонент на холистичното здраве и цялостност на индивида, като тяхното познаване води към един по-щастлив и осъзнат живот. Процесът на психотерапия помага на хората да се чувстват по-добре и да живеят един по-автентичен живот.

Дипломи и сертификати

+ вижте повече

Публикации в научни журнали

+ вижте повече

Презентации пред научни общности

+ вижте повече

Други презентации и Медийни участия

Тук ще намерите достъп до някои мои медиини участия, публикации, видео материали и презентации, както и информация за предстоящи събития.
вижте повече …